Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом підтверджено факт народження дитини на тимчасово окупованій території

05 липня 2018, 09:29

             Суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області  закінчено розгляд цивільної справи та ухвалено рішення про встановлення факту народження дитини на тимчасово окупованій території.

             В липні 2018 року до суду звернулась громадянка М з заявою про встановлення факту народження дитини. В обґрунтування своєї заяви позивачка посилалась на те, що вона,перебуваючи у зареєстрованому шлюбі, в лютому 2015 року народила сина в м. Горлівка Донецької області.

             Позивачка звернулася до Ізюмського відділу ДРАЦС щодо реєстрації народження дитини. Але у зв'язку з тим, що державні органи на території України не визнають документів наданих «державними органами» на території не підконтрольній Україні, їй було відмовлено щодо реєстрації дитини.

             Згідно ст. 257-1 Закону України «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України» від 4 лютого 2016 року № 990-VIII, Заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами такої території України незалежно від місця проживання заявника. Ухвалене судом рішення у справах про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України підлягає негайному виконанню.

 

За повідомленням прес-служби суду