Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На думку міжнародних експертів, тягар доказування невинуватості при звинуваченні у незаконному збагаченні лежить на обвинуваченому  

04 липня 2018, 18:05

2 липня 2018 року Василь Огурецький, секретар першої судової палати та судді Касаційної кримінального суду у складі Верховного Суду Олександр Марчук і Віктор Остапук взяли участь у круглому столі «Криміналізація незаконного збагачення – виклики та перспективи», організованому Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні та Комітетом Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

Метою проведення заходу стало обговорення міжнародного та європейського досвіду криміналізації незаконного збагачення, української практики та проблемних питань щодо застосування цієї норми кримінального закону на практиці.

Під час круглого столу також було приділено увагу міжнародним стандартам у сфері криміналізації незаконного збагачення через призму основоположних прав людини та європейських практик.

Водночас учасники заходу обговорили висновок (amicus curiae) щодо відповідності Конституції України ст. 3682 КК України, підготовлений експертами Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні та наданий згідно з ч. 3 ст. 69 Закону України «Про Конституційний Суд України».

До участі у заході як спікери були запрошені голова Конституційного суду Литовської Республіки проф. др. Дайнюс Жалімас, колишня суддя Європейського суду з прав людини Нона Цоцоріа, член Міжнародної антикорупційної консультаційної ради (ІАСАВ), колишній директор Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) Джованні Кесслер, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситнік, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, начальник відділу кримінально-правових дисциплін Інституту спеціальної підготовки Національної академії прокуратури України, проф., д.ю.н. Зоя Загиней.

 

За повідомленням прес-служби суду