Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушено кримінальне провадження за фактом повідомлення про замінування будівлі Вищої ради правосуддя

04 липня 2018, 17:29

До Єдиного реєстру досудових розслідувань 28 червня 2018 року за № 12018100100007107 внесено інформацію про порушення кримінального провадження за частиною першою статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України за фактом повідомлення про замінування будівлі Вищої ради правосуддя.

Зазначеною статтею Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Органом досудового розслідування визначено Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції України.

Нагадаємо, що 27 червня 2018 року о 9:03 до Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від аноніма про замінування приміщення Вищої ради правосуддя.

Під час огляду приміщення Вищої ради правосуддя працівниками слідчо-оперативної групи, вибухотехнічної та кінологічної служб вибухових речовин виявлено не було.

На першому поверсі виявлено макет саморобного вибухового пристрою, який складався із мобільного телефона, гарнітури, двох пачок кави та поліетиленового пакета, обмотаного ізоляційною стрічкою.

 

Прес-центр судової влади України