Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

418200 грн. повинні сплатити водії за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння

04 липня 2018, 14:27

Протягом І півріччя 2018 року суддями Білопільського районного суду Сумської області розглянуто 51 справу за ст. 130 КУпАП, тобто за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного або наркотичного сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. В одному випадку особа керувала транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння.

8 проваджень було закрито за відсутності події і складу адміністративного правопорушення, 1 справу закрито у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП, до 1 неповнолітньої особи застосовано захід адміністративного впливу у виді попередження. На решту – 41 особу накладені штрафи у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тобто 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Всього зазначені вище особи повинні сплатити 418200 грн., з яких у добровільному порядку сплачено 122400 грн. штрафу (12 осіб).

Для інформації: у разі несплати штрафу протягом 15 днів з дня вручення постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення, розмір штрафу стягується органами державної виконавчої служби в подвійному розмірі, тобто в сумі 20400 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду