Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вперше на Волині пройшло навчання з судової медіації  

03 липня 2018, 15:50

В понеділок, 2 липня 2018 року, у Луцькому міськрайонному суді Волинської області проходив семінар для суддів Волинської області на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.

Семінар проведено в рамках програми “Нове правосуддя», Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з громадською спілкою “Українська академія медіації” та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

З прийняттям судової реформи, все активніше обговорюється питання щодо запровадження нового процесуального інституту медіації. Основна мета якої є досягнення позасудового консенсусу.

Для того щоб спрямувати цей процес у правильний напрямок, актуально звернути увагу на спеціальну підготовку суддів.

Учасники семінару разом із тренерами, суддею Апеляційного суду Волинської області у відставці, заслуженим юристом України Оксаною Завидовською-Марчук та заступником голови Одеського окружного адміністративного суду, кандидатом юридичних наук Еллою Катаєвою, обговорили істотні відмінності медіації від процедури врегулювання спору за участі судді. Засвоїли навички медіатора в професійній діяльності судді, виконуючи вправи та завдання в малих групах.

Також, до уваги суддів було запропоновано загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур.

 

124555

123

 

74

 

1231

За повідомленням прес-служби суду