Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати роботи Верховного Суду презентували на брифінгу  

03 липня 2018, 15:29

Сьогодні, 3 липня 2018 року, у Верховному Суді відбувся прес-брифінг, присвячений результатам роботи Верховного Суду у першому півріччі 2018 року.

Результати діяльності Суду представили Голова ВС Валентина Данішевська, заступник Голови ВС, голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов, голова Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайло Смокович, голова Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко і голова Касаційного цивільного суду у складі ВС Борис Гулько.

До участі у брифінгу долучилися Секретар Великої Палати ВС Всеволод Князєв та судді Великої Палати ВС.

Валентина Данішевська озвучила інформацію щодо загальних показників здійснення правосуддя Верховним Судом з 15 грудня 2017 року по 27 червня 2018 року. За цей час надійшло на розгляд близько 125 тис. справ, з них розглянуто 46 тис., що становить більше третини від загальної кількості справ, при цьому по суті – 21 тис. На розгляд Великої Палати Верховного Суду передано майже 850 справ. На сьогодні середнє навантаження на одного суддю ВС становить більше 1 тис. справ, а в Касаційному адміністративному суді – більше 2,5 тис.

Голови касаційних судів у складі ВС також детально поінформували про важливі аспекти в діяльності Верховного Суду, звернули увагу на окремі правові позиції, які усунули викривлення судової практики. Вони зазначили, що судді ВС підтримують зворотний зв’язок з юридичною спільнотою, судами першої та апеляційної інстанцій, працюють над тим, щоб роботу Верховного Суду суспільство сприймало належним чином не тільки в нашій державі, а й на міжнародному рівні.

За повідомленням прес-служби суду