Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді апеляційного суду Київської взяли участь у IX Інституційному навчальному візиті в міжнародні установи  

27 червня 2018, 18:09

        У рамках освітнього проекту “Інституційний Навчальний Візит”, організованого за підтримки Львівського національного університету імені Івана Франка, суддя - спікер Апеляційного суду Київської області Сушко Людмила Петрівна, судді Матвієнко Юлія Олександрівна та Березовенко Руслана Вікторівна взяли участь у IX Інституційному Навчальному Візиті, який відбувся з  17 по 24 червня 2018 року.

 

 

                

 

          

               

 

      За два роки існування Проекту, в ньому взяли участь понад 400 досвідчених юристів зі всієї України.

      В межах заходу судді Апеляційного суду Київської області мали можливість відвідати міжнародні інституції: Європейський суд з прав людини та Раду Європи в Страсбурзі.

 

             

 

       Ключовим етапом візиту стала важлива зустріч з юристом Тарасом Вавринчуком, що пройшла у Європейському суді з прав людини, під час якої судді Апеляційного суду Київської області у дружній атмосфері мали змогу поставити питання, які найбільше їх цікавили в сфері пріоритетності розгляду справ Європейським судом, а також специфіки вирішення спорів з огляду на різне трактування статтей Конвенції.

 

                     

 

    

       Безперечно, отриманий під час заходу європейський досвід діяльності інституцій та судових установ, сприятиме подальшому удосконаленню вітчизняних механізмів функціонування судової системи та впровадження міжнародних стандартів.  

За повідомленням прес-служби суду