Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП у Хмельницькій області   

28 червня 2018, 13:03

Хмельницьким міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП у Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції НП України, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України- обіцянка неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Так, службовець підозрюється в тому, що перебуваючи на посаді т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП у Хмельницькій області поставив вимогу чоловіку передати неправомірну вигоду в розмірі 3000 грн. за прискорення погодження дозволу на участь у дорожньому русі транспортного засобу, вагові або габаритні параметри якого перевищують нормативи, а також пообіцяв за вказану вигоду дасть вказівку підлеглим працівникам здійснити його супровід на службовому автомобілі. Кошти було передано підлеглому підозрюваного неподалік однієї із автозаправних станцій Хмельницького для передачі керівнику.

Тож на підозрюваного рішенням суду покладені ряд обовязків: не відлучатись з міста без дозволу слідчогоз міста; прибувати до слідчого, прокурора за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання;здати закордонний паспорт; утриматись від спілквання зі свідком. 
Обираючи запобіжний захід суд врахував, що підозрюваний: раніше не судимий, позитивно характеризується, має постійне місце проживання та має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

Крім того, рішенням суду посадовця було відсторонено від посади строком на два місяці.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду