Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в умисному вбивстві матері суд апеляційної інстанції залишив винятковий запобіжний захід

18 червня 2018, 15:46

         46-річний мешканець Рівненського району Ю. перебуватиме під вартою до 29 липня 2018 року. Органи досудового розслідування  та слідства підозрюють його у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, — умисному вбивстві, вчиненому 29 травня. Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

         Ця трагічна подія сталася в селі Нова Українка Рівненського району: син до смерті побив 77-річну матір.

Уже пізніше стало відомо, що чоловік повернувся додому у стані алкогольного сп’яніння та спровокував конфлікт із матір’ю, у ході якого наніс їй численні удари руками і ногами в голову й тулуб. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка померла.

Громадянина Ю. правоохоронці затримали, а вже наступного дня оголосили йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

31 травня Рівненський районний суд частково задоволив клопотання слідчого про застосування до підозрюваного в умисному вбивстві запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, до 29 липня 2018 року.

Ухвалу слідчого судді в Апеляційному суді Рівненської області оскаржив захисник підозрюваного Ю.. В апеляційній скарзі він просив ухвалу місцевого суду скасувати та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби.

Заслухавши захисника та підозрюваного, який переконував суд у тому, що умислу на вчинення умисного вбивства не мав, а лише хотів нанести матері тілесні ушкодження, прокурора, котрий просив залишити ухвалу суду першої інстанції без змін, обговоривши апеляційні доводи, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області ухвалу слідчого судді Рівненського районного суду від 31 травня 2018 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Ю. залишила без змін, апеляційну скаргу його захисника — без задоволення.

 

За повідомленням прес-служби суду