Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі, підозрюваній у придбанні та зберіганні протитанкової міни без передбаченого законом дозволу, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

18 червня 2018, 15:02

 

15.06.2018 року суддею Херсонського міського суду Херсонської області Радченко Г. А було розглянуто клопотання т. в. о. слідчого відділу СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно особи, підозрюваної у зберіганні протитанкової міни без передбаченого законом дозволу.

Як вбачається з клопотання слідчого, підозрюваний умисно, без передбаченого законом дозволу придбав предмет, який, попередньо є вибуховим пристроєм, що відноситься до категорії боєприпасів військового призначення, та придатний для проведення вибуху, а саме: протитанкову міну ТМ-62ПЗ, споряджену підривачем типу МВП-62, яку переніс до будинку за місцем свого проживання, де зберігав без передбаченого законом дозволу до моменту вилучення під час обшуку, проведенного працівниками поліції.

Таким чином, дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є придбання,  зберігання бойових припасів, вибухових пристроїв, без передбаченого законом дозволу. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Ухвалою cлідчого судді від 15.06.2018 року клопотання слідчого було задоволено: застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за адресою його проживання, з 21.00 год. до 07.00 год.

Разом з тим, на дану особу покладено такі обов’язки: утримуватися від спілкування зі свідками за винятком участі у слідчих та судових діях; здати на зберігання слідчому всі документи, що дають право на виїзд з України; з’являтися до слідчого, прокурора чи суд за кожною вимогою; носити електронний засіб контролю.   

 

За повідомленням прес-служби суду