Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олег Ткачук: "Ми обговорюємо спільні дії, які дозволять вирішити ряд проблемних питань, у судовій владі регіону"

15 червня 2018, 16:45

​Олег Ткачук:

Олег Ткачук: "Ми обговоримо спільні дії, які дозволять вирішити цілий ряд проблемних питань, які присутні у судовій владі регіону" - такими слова розпочав розширену спільну нараду членів Ради суддів України, голів судів Львівщини та керівництва області відбулася сьогодні перед початком засідання Ради суддів України.

До участі у нараді запрошено представників Львіської обласної державної адміністрації, обласної ради, Голови судів Львівської області, представники територіального управління Державної судової адміністарції України, судді, працівники судів.

Розпочали нараду з обговорення акутальних проблемних питань щодо приміщень судів. Так, наприклад, Шевченківський районний суд міста Львова наразі розміщено у приміщенні, яке не придатне для здійснення правосуддя та в якому поруч розташовано піцерію, хостел та інші послуги. Голова Ради суддів повідомив, що станом на 11 червня 2018 року у Львівській області без повноважень 52 судді, в Радехівському районному суді Львівської області взагалі припинено здійснення правосуддя, також викликає стурбованість Ради і той факт, що в деяких судах не обрано Голову суду, що свідчить про відсутність злагоди в колективах, а це вже завдає шкоду всій гілці влади.

"Виїзні засідання РСУ проводяться у регіонах з одною метою - найближче, безпосередньо ознайомитися з умовами роботи суддів і судів на місцях., побачити, які настрої пануть у колективах і, які зусилля слід об'єднати, щоб вирішити цілий ряд матеріально-технічних і фінансових питань." - підкреслив очільник Ради суддів.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у свою чергу підкреслив, що ми маємо навчитися співіснувати в умовах тотальної інформаційної критики, яка присутня по відношенню до усіх гілок влади. "Тільки тоді ми зможемо вирішувати питання, які стосуються роботи судів." - резюмував Голова облради Олександр Ганущин.

Відмітив важливість таких засідань, як дуже позитивну і голова Львіської обласної державної адміністрації Олег Синютка. "Я впевнений, що на 99,9% ми маємо грамотний суддівський корпус. І ті, часто фейкові, маніпулятивні вкиди в інформаційний простір, які дискридитують судову владу, я особисто, розцінюю як прояв гібридної війни проти судової влади" - сказав голова Львіської ОДА.

У підсумку зустрічі, перші керівники області запевнили Голову РСУ, що в межах своїх повноважень сприятимуть судовій владі у вирішенні питань матеріально-технічного забезпечення. Мова йде про виділення приміщень, які знаходяться у комунальній власності, під суди з подальшою передачою на баланс Державної судової адміністрації України.

 За повідомленням прес-служби РСУ