Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Провадження у справі про адміністративне правопорушення стосовно Олексія Казимирова закрито

13 червня 2018, 18:16

Апеляційну скаргу захисника Трушнікова М.М. на постанову Заводського районного суду м. Миколаєва стосовно Олексія Казимирова, якою його визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП та призначено штраф у сумі 10 200 (десять тисяч двісті) грн. і стягнуто судовий збір 352,40 (триста п’ятдесят дві гривні сорок копійок) грн. 13 червня 2018 року розглянуто суддею апеляційного суду  Миколаївської області Ж.М. Яворською.

Згідно протоколу,  06.03.2018 року о 13 год. 40 хв. Казимиров О.О. керував транспортним засобом «Mercedes-Benz E320 CDI» по вул. Соборній у м. Миколаєві з явними ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: порушення мови, тремтіння пальців рук. На місці зупинки транспортного засобу від проходження відповідно до встановленого порядку, огляду на стан наркотичного сп’яніння відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 ПДР України.

Відповідно до вимог КУпАП, однією з обов’язкових ознак складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, є керування особою транспортним засобом.

Як було встановлено під час судового розгляду в апеляційній інстанції, факт керування Казимировим О.О. транспортним засобом «Mercedes-Benz E320 CDI» у зазначеному місці та у вказаний час, не підтверджено належними та допустимими доказами, що свідчить про відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Провадження  у справі про адміністративне правопорушення щодо Казимирова О.О. закрито.

 Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.

 За повідомленням прес-служби суду