Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано міру запобіжного заходу учаснику АТО, який здійснив розбійний напад

12 червня 2018, 15:17

   Апеляційний суд Чернівецької області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження відносно 22-річного учасника АТО, який підозрюється у вчиненні розбійного нападу, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи).

  Із матеріалів провадження вбачається, що підозрюваний, попередньо придбавши пневматичний пістолет марки «Sas Makarov», перебуваючи на зупинці громадського транспорту,  приставив до спини 20-річної дівчини пістолет з вимогою віддати йому наявні у неї гроші. Заволодівши таким чином грошовими коштами у сумі 400 гривень, підозрюваний втік з місця події.

  Слідчий суддя суду І інстанції при вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, врахувавши всі обставини справи у сукупності із даними про особу обвинуваченого, зокрема й ті, про які вказував захисник підозрюваного,  прийшов до обґрунтованого висновку про можливість визначення підозрюваному менш суворого альтернативного запобіжного заходу, а ніж тримання під вартою – у виді застави в розмірі 88 100 гривень. З рішенням суду сторона захисту не погодилася та подала апеляційну скаргу.

  Колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області при винесенні ухвали врахувала, що:  по-перше, даний злочин належить до розряду тяжких та є небезпечним для життя й здоров’я особи; по-друге, був вчинений у денний час поруч із зупинкою громадського транспорту, де перебували люди, що підвищує суспільну небезпеку; по-третє, існує цілий ряд інших ризиків, в тому числі, перебуваючи на свободі підозрюваний може переховуватись від суду і слідства або ж продовжити вчиняти злочинні дії.

  Виходячи із вищенаведеного, колегія апеляційного суду Чернівецької області прийшла до висновку про необґрунтованість апеляційної скарги та відсутності правових підстав для скасування рішення суду І інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду 

 

 

 

 

 апеляційного суду Чернівецької області