Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Бердичеві через брак суддів справу про гучне вбивство дівчини не розглядатимуть

11 червня 2018, 12:43

7 червня 2018 року Бердичівський міськрайонний суд звернувся з поданням до Апеляційного суду Житомирської області для вирішення питання про направлення на розгляд до іншого суду обвинувального акту стосовно двох осіб, яких обвинувачують в вимаганні грошей, поєднаному із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження та в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 189, п. 6, п. 12, ч. 2 ст. 115 КК України).

Вказаний обвинувальний акт надійшов до суду 7 червня 2018 року, але за результатами автоматичного розподілу не вдалось сформувати колегію суддів для розгляду справи по суті. Така ситуація виникла через відсутність необхідної кількості суддів.

Законом передбачено, що кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено довічне позбавлення волі, здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів, а за клопотанням обвинуваченого - судом присяжних у складі двох суддів та трьох присяжних.

Наразі в суді відправляє правосуддя лише 4 судді з 12 передбачених штатним розписом. Двоє з цих суддів вже розглядали поєднані з цією справи – а саме про обрання запобіжних заходів обвинуваченим, що виключає можливість їх участі в подальшому розгляді справи по суті.

Нагадаємо, що йдеться про подію, яка сталася вечором 18 січня 2018 року в м. Бердичеві. Тоді в своєму помешканні була знайдена мертвою молода бердичівлянка та згодом судом було обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою чоловікові потерпілої та його сестрі. За версією слідства підозрювані чоловік та його сестра вимагали гроші у потерпілої. На цьому ґрунті між ними виникла сварка, в ході якої вони і вбили потерпілу.

 

 

За повідомленням прес-служби суду