Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член ВРП Микола Худик узяв участь у семінарі для голів судів Хмельницької області  

08 червня 2018, 15:24

6−7 червня 2018 року в місті Кам’янці-Подільському відбувся семінар для голів судів Хмельницької області «Роль голови суду у забезпеченні внутрішньої незалежності суддів» за підтримки Канадсько-українського проекту підтримки судової реформи.

До організації заходу були також залучені Рада суддів України, Національна школа суддів України та Вища рада правосуддя.

Мета заходу − надати учасникам необхідні навички та знання щодо захисту та забезпечення суддівської незалежності в їхніх судах. Ґрунтуючись на положеннях Висновку № 19 Консультативної ради європейських суддів «Щодо ролі голів судів», досвіді голови суду з Канади, практиці Європейського суду з прав людини, національному законодавстві України та практиці його застосування, голови судів обговорили практичні аспекти застосування принципу внутрішньої незалежності суддів.  

На сесії, присвяченій обговоренню координації та співпраці голови суду з органами судового врядування та суддівського самоврядування у забезпеченні суддівської незалежності, член Вищої ради правосуддя Микола Худик розповів про роль Вищої ради правосуддя у забезпеченні внутрішньої незалежності суддів.

Учасники заходу ознайомились також із досвідом канадських суддів щодо захисту суддівської незалежності та ролі голови суду у захисті внутрішньої незалежності судді.

Також розглянуто питання, пов’язані з незалежністю та безсторонністю суду у світлі практики Європейського суду з прав людини, діяльністю Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України щодо сприяння внутрішній незалежності суддів, роллю голови суду у судовому врядуванні та суддівському самоврядуванні.

До участі у заході долучилися: голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія, Канада, очільник судової влади цієї провінції Роберт Бауман, директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту (Канада) Дональд Чіассон, суддя Верховного Суду, голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України Єгор Краснов, суддя Шевченківського районного суду міста Чернівців, член Ради суддів України, уповноважена від Ради суддів України в Хмельницькій області Вікторія Чебан, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України, уповноважений від Ради суддів України в Хмельницькій області Андрій Жук, начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства Національної школи суддів України Тетяна Фулей, менеджер Проекту підтримки судової реформи Ігор Осика.

 Переглянути фотоальбом

Фото: Національна школа суддів України, апеляційний суд Хмельницької області.

 

Прес-центр судової влади України