Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Тернівського районного суду м. Кривого Рогу провели правознавчий квест «Загадки Феміди» для учнів гімназії

07 червня 2018, 10:22

5 червня представники Тернівського районного суду м. Кривого Рогу провели правознавчий квест «Загадки Феміди» для учнів Тернівської гімназії.

Участь у квесті взяли  2 команди з 8 класу та 2 команди з 10 класу.  

На початку квесту суддя Марина Камбул розповіла присутнім, що означає слово «Quest», зауваживши, що наша гра інтелектуальна та передбачала опору на теоретичні знання, логіку мислення та вміння знаходити вихід з нестандартних ситуацій. Також побажала командам досягти бажаного – перемоги.

 Саме такі вміння і продемонстрували на квесті команди учнів.

Отримавши маршрутні листи, команди приступили до виконання завдань. Деякі завдання видались нелегкими, особливо для учнів 8 класу, які ще незнайомі з основами правознавства, але команди не здалися та продемонстрували свою наполегливість, виконавши всі завдання квесту.

 

За підсумками отриманих балів за виконання завдань перше місце отримала команда «Феміда» (10 клас), друге місце розподілили дві команди - «Правосуддя» (10 клас) та «Фортуна» (8 клас), третє місце зайняла команда «Форт права» (8 клас).

 

Команди отримали почесні грамоти та призи. Також всім учасникам команд були вручені буклети безоплатної правової допомоги «Твої права – твій захист» правові орієнтири для кожної дитини.

 

Директор Тернівської гімназії Вікторія Дегтяренко подякувала представникам суду за можливість проведення таких просвітницьких заходів для учнів гімназії, та в знак вдячності подарувала представникам суду тематичні магнітики із зображенням будівлі гімназії та з написом «Я

Гімназію».

         Підводячи підсумки правничого квесту, суддя Марина Камбул наголосила на важливості судової влади в суспільстві й державі, бо їй належать функції відновлення справедливості й захисту прав громадян.

Нагадаємо, метою проведення практичного заняття у формі гри-квест було підвищення знання учнів про судову систему України, популяризація інституту судової влади серед молоді та формування вмінь застосовувати здобутті знання в практичній діяльності.

 Переглянути фоторепортаж:  https://tr.dp.court.gov.ua/sud0441/pres-centr/photos/2466/

 

За повідомленням прес-служби суду