Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 400 гривень має сплатити правопорушник за повторне протягом року керування транспортним засобом в нетверезому стані 

07 червня 2018, 10:32

Постановою Борзнянського районного суду Чернігівської області визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності мешканця м. Борзна громадянина Г., який вже вдруге протягом року керував мопедом в стані алкогольного сп'яніння.

Згідно постанови суду, Г. 13 березня 2018 року о 11-25 год. в м. Борзна по вул. Незалежності керував мопедом марки «Дельта», перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Від проходження медичного огляду на стан сп’яніння в установленому законом порядку (продуву алкотестера, огляду в медичному закладі) він відмовився в присутності свідків.

В судове засідання притягуваний не з'явився, хоча про день і час судового розгляду був належним чином повідомлений.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що в діях Г. міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння). Санкція даної статті передбачає такі види адміністративних стягнень як накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

При винесенні постанови суд взяв до уваги визнання притягуваним своєї вини, його особу, характер та обставини вчинення правопорушення, а також те, що  Г. не має прав на керування транспортними засобами та не є власником мопеда, а тому, підстав для позбавлення права керування чи  оплатного вилучення транспортного засобу в Г. немає.

Таким чином, суд  застосував до Г. лише такий вид адміністративного стягнення, як штраф у сумі 20 400 гривень.

З текстом постанови суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: www.reyestr.court.gov.ua/Review/73686602

 

За повідомленням прес-служби суду