Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інспектора Заводського відділу поліції взяли під варту в суді апеляційної інстанції

05 червня 2018, 16:36

4 червня 2018 року Апеляційний суд Миколаївської області в складі колегії суддів судової палати у кримінальних справах Фаріонової О.М., Куценко О.В. та Кушнірової Т.Б. розглянув кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 18 травня 2018 року щодо Гущіна М.І., який працює інспектором СРПП Миколаївського ВП ГУ НП в Миколаївській області, - підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України.

Гущін М.І. підозрюється у тому, що він на початку березня 2018 р. підшукав осіб для вчинення таємного викрадення майна. Він як працівник правоохоронного органу, мав доступ до інформації щодо домоволодінь, які мають вади в охороні, і мав отримувати 50 % від викраденого.

Суд першої інстанції у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовив і обрав йому домашній арешт з покладенням переліку обов’язків.

Прокурор просив цю ухвалу скасувати та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вказував, що Гущін М.І. тривалий час працював дільничним у Заводському відділу поліції і перебуває у дружніх стосунках з працівниками, на яких покладається контроль за виконанням обов’язків домашнього арешту. Апелянт вважав, що ці обставини збільшують ризики, передбачені ст. 177 КПК України.

Доводи апелянта про наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, у вигляді можливості вчинення інших кримінальних правопорушень, апеляційний суд вважає слушними.

Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 18 травня 2018 року у відношенні Гущіна М.І. скасовано і постановлено нову, якою застосовано запобіжний захід - тримання під вартою. Строк дії ухвали визначено до 14 липня 2018 року 15 години 37 хв.

Визначено також розмір застави - 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 140960 грн. (сто сорок тисяч дев’ятсот шістдесят грн), у разі внесення якої Гущін М.І. підлягає звільненню з-під варти.

Апеляційний суд Миколаївської області направив матеріали клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Гущіна М.І. з ухвалою суду від 04 червня 2018 року - для виконання, а інспектора взято під варту у залі апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду