Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області покарано крадія телефонного кабелю

04 червня 2018, 15:06

           На лаві підсудних опинився житель м. Ізюм 1986 р.н., який протягом двох місяців вирізав телефонні кабелі ПАТ "Укртелеком". Викрадати кабелі зі стовпів повітряної лінії телефонного зв’язку чоловік, почав у січні 2018 року. З того часу зухвалий крадій вчинив 5 підтверджених епізодів крадіжок телефонних кабелів на різних вулицях міста. Через нього без телефонного зв'язку та Інтернету регулярно залишалися житлові будинки, а "Укртелеком" отримав збитки на суму більше 10 тисяч гривень. З викрадених кабелів злодій виймав дроти, які здавав на металобрухт, а виручені кошти витрачав на власні потреби. 

            Обвинувачений щиро розкаявся у скоєному та зазначив, що злочини скоював у зв’язку з тим, що йому бракувало коштів на лікування тяжко хворих родичів. Суд визнав його винним у злочинах, передбачених ч. 1 та 2 ст. 185 ККУ "Крадіжка з проникненням, або крадіжка, вчинена повторно", в результаті призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, наступним рішенням звільнивши його від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки та вимогою відшкодування матеріальної шкоди.

            Вирок ще не набрав законної сили і його можна оскаржити в апеляційному суді Харківської області.            З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень  за номером справи за №623/1107/18.

 

За повідомленням прес-служби суду