Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенту НУК відмовлено у скасуванні постанови про адміністративне правопорушення за водіння в нетверезому стані

01 червня 2018, 09:11

30 травня 2018 року суддя апеляційного суду Миколаївської області Бондаренко Т.З., розглянула апеляційну скаргу студента ІV курсу Миколаївського національного університету кораблебудування імені Адмірала Макарова О. на постанову судді Новобузького районного суду Миколаївської області від 22 березня 2018 року, якою його визнано винним  у вчиненні правопорушення,  передбаченого  ч. 1  ст. 130 КУпАП та призначено штраф у розмірі 10 200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

25.02.2018 року відносно студента О. інспектором СРПП Новобузького ВП ГУНП складено протокол, згідно якого о 02:05 год. він керував автомобілем «ВАЗ 2107» з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

В апеляційній скарзі водій О. просив постанову Новобузького районного суду скасувати і закрити провадження у справі за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. Вважав, що документування події адміністративного правопорушення співробітниками поліції проведено з порушенням вимог КУпАП та відомчих інструкцій, а лабораторний висновок щодо алкогольної інтоксикації просив не визнавати, оскільки дослідження проведено незаконно.

Переконливих доводів, які б спростовували висновки суду про наявність в діях О. складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, апеляційному суду апелянтом не надано.

Посилання апелянта на порушення порядку документування події та проходження медичного огляду, апеляційний суд не взяв до уваги, оскільки в протоколі О. визнав, що перебував в стані алкогольного сп’яніння та погодився пройти медичний огляд саме в медичному закладі.

Суддя апеляційної інстанції вирішила, що доводам апеляційної скарги районним судом надано належну оцінку, доказів тиску з боку працівників поліції не знайшла і порушень норм права не встановила., тому підстав для скасування постанови судді першої інстанції немає.

Апеляційну скаргу О. залишено без задоволення. Постанова апеляційного суду є остаточною й оскарженню не підлягає.

 За повідомленням прес-служби суду