Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Програма USAID «Нове правосуддя» просуває в Україні ідею створення Громадських центрів сприяння доступу до правосуддя

31 травня 2018, 09:04

Керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Пушкар С.І. та працівники секретаріату Вищої ради правосуддя взяли участь у конференції «Громадські центри сприяння доступу до правосуддя: міжнародний досвід та можливості для України», яка проводиться 30–31 травня в Києві за сприяння Програми USAID «Нове правосуддя».

Учасники заходу ознайомлюються з міжнародним досвідом заснування, розгортання та оцінювання роботи громадських центрів сприяння доступу до правосуддя як ефективного механізму забезпечення доступу до правосуддя та покращення життя громад; беруть участь в обговоренні успішних міжнародних практик, досвіду та користі для суспільства програм  громадських центрів сприяння доступу до правосуддя у США, Сінгапурі та країнах Центральної Америки.

Також під час конференції представлені концепції пілотних проектів запровадження громадських центрів сприяння доступу до правосуддя в Україні та подані рекомендації для вдосконалення цих концепцій.

У перший день конференції проведено презентації Громадського центру правосуддя Ред Гук в місті Брукліні, штат Нью-Йорк (доповідач – Високоповажний Алекс М.Калаброзі, суддя Верховного Суду штату Нью-Йорк та головуючий суддя у Громадському центрі правосуддя Ред Гук), прикладу партнерства між державним сектором, правниками та благодійниками на базі Громадського центру правосуддя у Сінгапурі (доповідач – виконавчий директор Громадського центру правосуддя Сінгапура). Крім того, досвідом двох успішних проектів Центру судових інновацій  у місті Брукліні (штат Нью-Йорк) – Громадського центру медіації Краун Гайтс та Програми правової допомоги – поділилися їх директор та координатор.

У заході також беруть участь представники Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної шкоди суддів України, судів різних інстанцій, Міністерства юстиції України, регіональних і місцевих органів влади та самоврядування, правничих шкіл, громадських організацій, а також міжнародних донорських організацій, які працюють у сфері верховенства права, судової реформи та забезпечення доступу до правосуддя.

 

Прес-центр судової влади України