Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шепетівці судитимуть засудженого за втечу з колонії

30 травня 2018, 16:37

Перед Фемідою у Шепетівці постане 25-річний чоловік, що відбуває покарання за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України. Цього разу йому інкримінують втечу з місця позбавлення волі, вчиненою особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі (ч. 1 ст. 393 КК України).

За версією слідства, засуджений Деражнянським районним судом за грабіж до 4 з половиною років ув’язнення прибув для відбування покарання до ДУ «Шепетівська виправна колонія №98» на початку 2016 року. У жовтні 2017 року за гарну поведінку і сумлінне ставлення до праці його перевели до дільниці соціальної реабілітації виправного закладу. Але 8 березня цього року, скориставшись тимчасовою відсутністю нагляду, чоловік залишив місце відбування покарання.

Істину у справі встановить суд, але санкції інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачають покарання від 3 до 5 років за гратами.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду