Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Народні депутати України взяли на поруки затриманих під час погрому біля "Лісової"

29 травня 2018, 18:47

29 травня 2018 р. в приміщенні Деснянського районного суду м.Києва  відбувся розгляд клопотань слідчих СВ Деснянського управління поліції ГУ Національної поліції у м.Києві про застосування запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту на певний період доби до підозрюваного Шевченка Романа Олександровича, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, Ткаченка Ярослава Вікторовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України та Мороза Павла Васильовича, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, в межах кримінального провадження № 12018100030004594 від 27.05.2018 року.

У клопотаннях зазначено, що 27.05.2018 р., приблизно об 11 годині 00 хвилин, Ткаченко Я.В. разом з Морозом П.В., Шевченком Р.О. та невстановленими досудовим розслідуванням особами прибули на територію ТЦ «Базар», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Попудренка, 65. Після того, усвідомлюючи, що навколо перебувають сторонні особи та працівники Національної поліції України, які у той час виконували обов’язок з охорони громадського порядку та були одягнені в однострій, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію України», нехтуючи загальнолюдськими правилами поведінки в громадському місці, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, ігноруючи елементарні правила поведінки, моральності та добропристойності, використовуючи спеціально пристосовані для нанесення тілесних ушкодження предмети, а саме: уламки попередньо розбитої бетонної урни, каміння, палиці, почали чинити опір співробітникам правоохоронного органу, внаслідок чого останнім було завдано тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості.

Вчинивши зазначені дії, Ткаченко Я.В., за попередньою змовою групою осіб разом з Морозом В.П., Шевченком Р.О. та невстановленими досудовим розслідуванням особами, впевнившись, що працівники Національної поліції України через отриманий опір відійшли на безперешкодну для реалізації їхнього умислу відстань, наблизилися впритул до торгових павільйонів № АІ-23, АІ-23а, що належать ТОВ «Арістіс Трейдінг». Та з метою доведення свого злочинного умислу до кінця, Ткаченко Я.В., за попередньою змовою групою осіб разом з Морозом В.П., Шевченком Р.О. та невстановленими досудовим розслідуванням особами, перебуваючи в агресивному стані, проявляючи особливу зухвалість, безпричинно, за допомогою вищевказаних спеціально пристосованих предметів, пошкодили захисні ролети торгових павільйонів № АІ-23, АІ-23а, що належать ТОВ «Арістіс Трейдинг», завдавши зазначеній юридичній особі матеріальної шкоди у розмірі 30.000 грн.

   За результатами розгляду клопотання відносно Мороза П.В. ухвалою слідчого  судді Лісовської О.В.  від 29.05.2018 року, відмовлено у застосуванні до підозрюваного Мороза Павла Васильовича,  запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, звільнено Мороза П.В. з-під варти в залі суду та застосовано до підозрюваного Мороза Павла Васильовича, запобіжний захід у вигляді особистої поруки Народного депутата України Білецького А.Є. На підозрюваного Мороза П.В., покладені обов’язки передбачені  ч. 5 ст. 194 КПК України до 29 липня 2018 року включно.

     За результатами розгляду клопотання відносно Шевченка Р.О., ухвалою слідчого  судді Зотько Т.А. від 29.05.2018 року, застосовано відносно Шевченка Романа Олександровича, запобіжний захід у вигляді особистої поруки Народного депутата України Берези Б.Ю. На підозрюваного Шевченка Романа Олександровича, покладені обов’язки передбачені  ч. 5 ст. 194 КПК України до 27 липня 2018 року включно.

     За результатами розгляду клопотання відносно Ткаченка Я.В., ухвалою слідчого  судді Саламон О.Б. від 29.05.2018 року звільнено Ткаченка Ярослава Вікторовича з-під варти в залі суду та застосовано відносно Ткаченка Я.В., запобіжний захід у вигляді особистої поруки Народного депутата України Білецького А.Є. На підозрюваного Ткаченка Ярослава Вікторовича, покладено обов’язки передбачені  ч. 5 ст. 194 КПК України до 27 липня 2018 року включно. Доручено Київській місцевій прокуратурі № 3 невідкладно провести судово – медичне обстеження Ткаченка Я.В. та дослідити факти застосування фізичного насильства працівниками поліції під час затримання Ткаченка Я.В.

За повідомленням прес-служби суду