Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правопорушник, що скоїв ДТП в стані алкогольного сп'яніння залишився без права керування транспортними засобами 

29 травня 2018, 15:15

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Захарченко Дмитро Володимирович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1983 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій С., 03.03.2018 о 09.05 год. керуючи транспортним засобом ГАЗ 33021 по пр. Мира, 5 в м. Миколаєві, в порушення п.2.3 б, 10.5, 11.4 Правил дорожнього руху України, на перехресті вул. 3-ї Слобідської та вул. Чкалова в м. Миколаєві, не був уважним, не слідкував за дорожньою обстановкою та при виконанні повороту ліворуч і виїзді на дорогу із двостороннім рухом, яка має дві смуги руху в одному напрямку, виїхав на призначений для зустрічного руху бік дороги, в результаті чого допустив зіткнення з транспортним засобом Tоyota Camry, під керуванням водія Б., внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження, після чого, в порушення п.2.10 А Правил дорожнього руху України, місце дорожньо-транспортної пригоди залишив та о 09.05 год., керуючи траспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, в порушення п.2.5 Правил дорожнього руху України, відмовився від проходження медичного огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку.

С. визнав себе частково, пояснивши, що за обставини зазначених у протоколі допустив зіткнення транспортних засобів та залишив місце пригоди, оскільки злякався, проте у стані сп’яніння не знаходився, працівники поліції не пропонували проходити тест на місці зупинки.

Потерпілий Б. пояснив, що 03.03.2018 о 09.05 год., за обставин встановлених протоколом водій С., допустив зіткнення з керованим ним автомобілем та місце пригоди покинув.

Протоколами про адміністративні правопорушення від 03.03.2018  та схемою дорожньо-транспортної пригоди встановлені обставини вчинення С. адміністративних правопорушень, та керування ним транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння, його відмови від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку у присутності двох свідків.

Згідно відеозапису події, зафіксовані обставини керування С. траспортним засобом з явним ознаками сп’яніння та відмови його від проходження медичного огляду.

 

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення

- за ст.130 ч.1 КУпАП - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

за ст.124 КУпАП - у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 6 місяців.

за ст.122-4 КУпАП - у вигляді штрафу в розмірі 255 гривень.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду