Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив до судового розгляду справу за позовом Помагаєва А.В. до Жукова О.С., Всеукраїнської громадської організації «Журналісти проти корупції» про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди 

29 травня 2018, 14:48

     25 травня 2018 року о 14:00 год. в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області в режимі відеоконференції відбулось попереднє судове засідання за позовом Помагаєва А.В. до Жукова О.С., Всеукраїнської громадської організації «Журналісти проти корупції» про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

     У підготовчому судовому засіданні розглядались клопотання відповідача Жукова О.С. про залишення позову Помагаєва А.В. без розгляду, оскільки позивач звернувся до суду як фізична особа, а не як суддя і викладена ним суть позову спростовується висновком ВРП про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя та клопотання відповідачу Жукову О.С. про надання йому строку для подачі додаткових доказів по справі.

     В задоволенні даних клопотань відповідачу Жукову О.С. було відмовлено, оскільки підстави для залишення позову без розгляду визначені нормами ст. 257 ЦПК України. Жодна із підстав, що визначена законом, відповідачем у клопотанні не зазначена та не підтверджена належними і допустимими доказами. За своїм змістом подане клопотання про залишення позову без розгляду свідчить про твердження відповідача про необгрунтованість позовних вимог, а не про наявність підстав для залишення позову без розгляду.

     Щодо відмови у наданні можливості відповідачу Жукову О.С. подати додаткові докази у визначений судом строк суд виходив з наступного. За правилами ч.3 ст. 83 ЦПК України відповідач мав подати докази разом із відзивом на позов. Таких доказів він не подав і не заявив відповідно до ч.4 ст.83 ЦПК України про наявність об’єктивних причин неможливості їх подання. З огляду на це, судом в даному клопотанні було відмовлено.

     Після з’ясування думки сторін по справі та вирішення заявлених клопотань, суд призначив дану справу до судового розгляду по суті на 10:00 год. 16 липня 2018 року.

     Додатково інформуємо, що дана справа транслюється в режимі он-лайн в мережі Інтернет.

 

За повідомленням прес-служби суду