Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова апеляційного суду Рівненської області взяв участь у  засіданні регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини 

29 травня 2018, 11:58

Олег Полюхович, голова Апеляційного суду Рівненської області, який  виступив на заході з доповіддю, увагу присутніх зосередив на особливостях застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду як джерела права в Україні

На сайті Головного територіального управління юстиції у Рівненській області повідомляється, що 25 травня в приміщенні відбулося засідання регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області. Участь у ньому взяв.

У заході взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області – Микола Станіщук, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області – Наталія Яцюк, завідувач сектору з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Головного територіального управління юстиції у Рівненській області – Ірина Довженко, голова Апеляційного суду Рівненської області – Олег Полюхович, заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області – Нелі Ковальова,  заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби  Головного територіального управління юстиції у Рівненській області - Вячеслава Бедикайло, прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Рівненської області – Сергій Шпинта, в. о. директора департаменту – начальник управління праці та соціального обслуговування населення департаменту соціального захисту населення Рівненської обласної державної адміністрації – Олексій Шамак, завідувач сектору представництва інтересів Фонду в судах та інших органах юридичного відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області – Олени Гордійчук, головний спеціаліст з організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області – Аліна Наместнікова, юрисконсульт Головного управління Національної поліції в Рівненській області – Оксана Тумак.

З вітальним словом виступив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області – Микола Станіщук. У вступній промові Микола Станіщук наголосив, що лише при злагодженій роботі і належній комунікації ми зможемо досягти результатів, зупинив увагу на основних завданнях регіонального відділення.

У свою чергу, Наталія Яцюк доповіла про діяльності регіонального відділення, виконання доручень Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини стосовно збору і вивчення фактів і доказів у конкретних справах, що стосуються заявлених порушень Україною положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Олег Полюхович зосередив увагу на особливостях застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду як джерела права в Україні. Ірина Довженко доповіла про основні проблеми, які призводять до констатації Європейським судом порушень Україною положень Конвенції. Олена Гордійчук розкрила питання про невиконання рішень національних судів, що спричинило звернення  до Європейського суду з прав людини.

Під час жвавого обговорення, члени регіонального відділення висловили пропозиції щодо необхідності подальшої спільної роботи, відмітили важливість здійснення роз’яснювальної роботи про суть, призначення  і зміст Конвенції та протоколів до неї, про особливості застосування Конвенції та практики Європейського суду як джерела права в Україні, звернено особливу увагу на вжиття належних заходів щодо дотримання гарантованих Конвенцією прав, порушення яких може стати підставою для звернення до Європейського суду з прав людини.

— У рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО» почав діяти новий напрямок, який надасть громадянам інформацію про те, як реалізувати своє право на виконання судових рішень, — зазначив Микола Станіщук.

 

За повідомленням прес-служби суду