Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За невчасне повідомлення про свої статки після звільнення – штраф

25 травня 2018, 15:49

Екс-директора державного підприємства Ярмолинецький районний суд оштрафував за невчасний звіт про свої доходи після звільнення.

За судовим рішенням, 1 березня 2018 року чоловік звільнився з посади директора державного підприємства і, за законом, протягом 20 днів повинен був подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування. Проте прострочив цей термін, задекларувавши статки лише 17 квітня цього року.

У судовому засіданні посадовець свою вину визнав та пояснив, що просто не знав про обов’язок подавати декларацію після звільнення. Утім, суд, проаналізувавши докази, дійшов висновку про доведеність вчиненого правопорушення.

«Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративне правопорушення, і накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень», – таку постанову виніс суд. Вона ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної  інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду