Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд: кримінальне провадження щодо особи, яка підозрюється у злочинах в сфері обігу психотропних речовин скеровано до Малиновського районного суду м.Одеси 

25 травня 2018, 12:39

 Апеляційним судом Одеської області було розглянуте подання в.о. голови Суворовського районного суду м. Одеси про направлення до іншого суду кримінального провадження за обвинуваченням  Г., у вчиненні злочинів, передбачених ст. 307 ч. 3 КК України (незаконне виготовлення та зберігання психотропних речовин з метою збуту в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб), ст.311 ч.3 КК України (незаконне придбання та зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ст.313 ч.2 КК України (незаконне виготовлення та зберігання обладнання. Призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб) .  

Відповідно до обвинувального акту, двадцятивосьмирічний мешканець м.Одеси Г., отримавши від особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, пропозицію виготовляти та збувати з метою збагачення психотропну речовину – амфетамін, і погодившись з нею, за грошові кошти цієї особи придбав через мережу «Інтернет» обладнання хіміко-технічного призначення, яке зібрав в єдиний комплекс, а також хімічні речовини, що є прекурсорами та застосовуються для виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин, за допомогою чого він незаконно виготовив в заздалегідь орендованій для цих цілей квартирі психотропну речовину – амфетамін в особливо великому розмірі.  

Підставою для направлення кримінального провадження до апеляційного суду для вирішення питання про його передачу для розгляду до іншого суду, відповідно до подання, стала неможливість здійснення автоматизованого розподілу справи для судового розгляду через через відсутність суддів, які можуть розглянути зазначене кримінальне провадження у Суворовському районному суді м.Одеси.

За результатами розгляду подання апеляційний суд, на підставі вимог ст. 34 КПК України,  вирішив направити кримінальне провадження відносно обвинуваченого Г. до Малиновського районного суду м.Одеси для здійснення судового провадження зі стадії підготовчого судового засідання.      

 

За повідомленням прес-служби суду