Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років ув’язнення з конфіскацією майна за розбій присудив Шепетівський міськрайонний суд 

25 травня 2018, 12:14

Визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло), і призначити покарання – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла та сплатити потерпілій понад  50 тис. грн. майнової і моральної шкоди. Такий вирок виніс Шепетівський міськрайонний суд 31-річному жителю Нетішина.

Як встановила Феміда, 9 лютого 2017 року обвинувачений тричі навідувався до будинку своєї знайомої: спочатку просив дати гарячої води, щоб розморозити замок в гаражі, потім – лопату, а на третій раз прийшов у рукавичках, з ножем і пляшкою аміаку, направив стартовий пістолет на господиню і сказав відчинити сейф з грошима.

Але до такого розвитку подій господарі оселі, підозрюючи знайомого, що зачастив з відвідинами і просив позичити гроші, підготувалися заздалегідь: у хаті на другому поверсі вже чергували поліцейські, до котрих жінка й побігла.

У суді чоловік запевнятиме, що умисел пограбувати знайому виник лише після того, як вона вкотре відмовилася позичати гроші. Завдавати шкоди їй наміру не мав і чого та перелякалася – не розуміє, каже, ножа із собою він носить завжди, а неробочий пістолет колись знайшов у Києві.

«Показання обвинуваченого у суді суд розцінює як спосіб захисту та намагання уникнути кримінальної відповідальності за більш тяжкий злочин, оскільки такі його показання є нелогічними, непослідовними і такими, що не узгоджуються з іншими доказами, дослідженими в судовому засіданні», – приходить до висновку суд і виносить вирок, який поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

 

За повідомленням прес-служби суду