Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Випадкове знайомство закінчилося вбивством

25 травня 2018, 10:34

Апеляційним судом Полтавської області залишено без змін вирок Миргородського міськрайсуду Полтавської області від 10 листопада 2017 року щодо громадянки О., а також залишено без змін ухвалу того ж суду від 10 листопада 2017 року про застосування до громадянки О. примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Відповідно до матеріалів даного кримінального провадження сестри О. перебуваючи на автовокзалі у місті Полтава познайомились з громадянином К., який запросив їх до себе в гості до одного з сіл Великобагачанського району. Провівши декілька днів разом, компанія вживала горілку. На ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків між сестрами та господарем домоволодіння сталася сварка. Під час якої  сестри нанесли потерпілому удари невідомим тупим предметом та кухонним ножем, внаслідок чого він помер.

 

Відповідно до  акту судово-психіатричної експертизи одна із сестер виявляє ознаки вродженого недоумства у вигляді помірної розумової відсталості зі значними порушеннями поведінки. Ступінь недоумства позбавляє її можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними в період часу до якого відноситься інкриміноване їй діяння.  Тож ухвалою суду до даної громадянки застосовано  примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

 

Щодо іншої сестри судом було винесено обвинувальний вирок та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

 

Повний текст рішень суду можна переглянути на Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 525/253/17.

 

За повідомленням прес-служби суду