Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика в суді - перший крок до майбутньої професії 

24 травня 2018, 17:31

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. Болехівський міський суд Івано-Франківської області не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.

Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

Саме тому Болехівський міський суд на постійні основі співпрацює з усіма вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів в галузі права. Як результат - протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками. 

Наразі у стінах Болехівського міського суду здобувають практичні знання студенти третього курсу Національного університету «Львівська політехніка» Герило Адріана та четвертого курсу юридичного факультету Львівського державного університету внутрішніх справ Макара Олександра.

Під час проходження виробничої практики, студенти під керівництвом досвідчених фахівців набули практичного досвіду роботи у суді, ознайомилися з організаційною структурою суду та набули навичок роботи працівника апарату суду. 

Студенти-правники уже оволоділи знаннями та навичками по роботі з комп’ютерною програмою «Д-3», набули практичного досвіду в роботі з нормативно-методичною документацією, ознайомились із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу процесуальних документів та направлення повісток у вигляді SMS-повідомлень, оформленні матеріалів різних категорій справ.

Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

Болехівський міський суд Івано-Франківської області і надалі планує проводити подібні заходи та співпрацювати з майбутніми спеціалістами в галузі права з метою практичного засвоєння ними матеріалу, отриманого під час вивчення правових дисциплін.

Переконані, що проходження практики в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри до суду.

 

За повідомленням прес-служби суду