Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бориславський міський суд Львівської області відвідали школярі 

24 травня 2018, 17:19

23 травня 2018 року, з метою виховання правової культури та формування активної правомірної поведінки, учні Бориславської ЗОШ I-III ст. №8. відвідали Бориславський міський  суд Львівської області.

Зустріч провела секретар судового засідання Наминанік Оксана Степанівна, яка розповіла учням про історію створення Бориславського міського суду Львівської області, ознайомила із діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Учнів Бориславської ЗОШ I-III ст. №8. було ознайомлено із Правилами пропуску осіб  в приміщення Бориславського міського суду Львівської та Правилами поведінки в приміщенні Бориславського міського суду Львівської області.

Програма проведення візиту школярів включала в себе огляд робочих кабінетів, залу судового засідання, архіву суду, стендів з додатковою інформацією, ознайомлення з роботою комп’ютерної програми « Д-3».

Крім цього, учням проведено лекцію  про злочинність серед неповнолітніх, про притягнення неповнолітніх до кримінальної та адміністративної відповідальності, було продемонстровано функціонування КП «Д-3», ознайомлено з веб-сайтом «Бориславський міський суд Львівської області».  

Не було обмежень ні в темах, ні в запитаннях. З школярами вдалось налагодити довірливі відносини, тому бесіда минула швидко та незабутньо. Захоплюючим був діалог про злочини неповнолітніх, про адміністративну відповідальність батьків за неналежне виховання дітей. Тема про злочини неповнолітніх  викликала масу дискусій, школярі тезисно нотували свої права.

Наприкінці заходу було проведено правову вікторину «Майбутній юрист», в якій учні розгадували загадки, тести, розв’язували задачі з права, тощо.

Переможця правової вікторини «Майбутній юрист» було подаровано «Конституцію України» на згадку в участь заході.

 

За повідомленням прес-служби суду