Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Тростянецького районного суду Сумської області завітали школярі 

24 травня 2018, 11:10

 фото    23 травня 2018 року учні дев’ятих класів загальноосвітніх школи № 5 відвідали Тростянецький районний суд Сумської області. Захід відбувся у рамках Дня відкритих дверей, який спрямований на вдосконалення системи правової освіти підростаючого покоління, набуття ним необхідного рівня правових знань, формування поваги до права, а також на ознайомлення з структурою суду та його роботою.

Юних гостей, які зараз за шкільною програмою вивчають правознавство, зустрів член Ради суддів України, суддя-спікер Віктор Маслов, який у ході розмови з учнями, ознайомив їх із структурою  суду, розповів про категорії справ, розгляд яких здійснюють судді, довів до відома учнів приклади справ з роботи суду за останні 3 роки, в розгляді яких приймали участь неповнолітні, результати розгляду таких справ.

Також, суддя детально роз’яснив учням, з якого віку настає відповідальність неповнолітніх за вчинення різних видів правопорушень.

Діти змогли ознайомитись із приміщенням суду та були вражені архівом, в якому зберігаються близько 4000 судових справ, найстаріші з яких датовані 1943 роком. 

 

Також діти мали змогу поспілкуватися з головою суду Оксаною Линник, яка здійснює кримінальні провадження щодо неповнолітніх. У розмові зі старшокласниками вона наголосила на тому, що з законом потрібно дружити, а не порушувати його. Адже притягнення до відповідальності за порушення закону — це пляма на все життя. Тому не варто ставати на хибний шлях, зійти з якого потім буде дуже важко.

Суддя також відповіла на всі питання, які цікавили дітей.

Школярі залишали стіни суду задоволені та сповнені вражень, а також пообіцяли задуматися над пропозицією суддів у майбутньому приєднатися до когорти юристів, працюючих в суді.

За повідомленням прес-служби суду