Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учасник бійки в ЖК «Набережний квартал» залишиться під вартою

22 травня 2018, 11:34

Апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисників Гаєвського Г.В., який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 296 ч.4, 345 ч.2 КК України, на ухвалу слідчого судді Київського районного суду м. Одеси про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  

Органами досудового розслідування Гаєвський Г.В. підозрюється в тому, що він у квітні цього року, знаходячись на території не введеного в експлуатацію будівельного об’єкту, розташованого по вул. Жаботинського в м. Одесі, діючи з хуліганських мотивів спільно з групою невстановлених слідством осіб, застосували до потерпілих К., Ш. та К. газові балони, заповнені препаратом, що містить речовини сльозоточивої та дратівної дії, після чого вчинили їх побиття. Під час цього, будучи викритим у вчиненні злочинних дій дільничним офіцером поліції, який виконував свої  службові обов’язки по охороні громадського порядку, Гаєвський Г.В., у відповідь на законні вимоги припинити вчинення злочину, спочатку умисно застосував до дільничного інспектора газовий балон, заповнений препаратом, що містить речовини сльозоточивої та дратівної дії, після чого разом з іншими невстановленими слідством особами, наніс йому декілька ударів ногами, спричинивши дільничному офіцеру поліції тілесні ушкодження у виді забою грудної клітини.

Ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Одеси відносно Гаєвського Г.В. був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб в межах строку досудового розслідування з моменту проголошення ухвали, тобто з 27 квітня 2018 року по 26 червня 2018 року.

На зазначену ухвалу захисниками підозрюваного до апеляційного суду були подані апеляційні скарги, в який вони поставили питання скасування ухвали суду першої інстанції з  мотивів її не відповідності вимогам кримінального-процесуального закону та обрання підозрюваному Гаєвському Г.В. запобіжного заходу, не пов’язаного з  триманням під вартою.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги захисників були задоволені частково, ухвала слідчого судді Київського районного суду м. Одеси скасована, та постановлена нова, якою частково задоволено клопотання старшого слідчого в СВ Київського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області та підозрюваному Гаєвському Г.В. обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 20 червня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду