Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області у всіх залах судових засідань встановлені кабіни з органічного скла для обвинувачених 

22 травня 2018, 10:06

У всіх залах судових засідань Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області було демонтовано заґратовані металеві огородження, які відокремлюють обвинувачених від складу суду,  та  встановлено  сучасні кабіни із захисного скла.

Така заміна проведена на виконання вимог чинного Кримінального процесуального кодексу та відповідно до норм та стандартів щодо утримання обвинувачених, які існують в Європі.

Дотримання Європейських стандартів щодо прав та свобод людини є одним із основних зобов’язань, які взяла на себе Україна. Так, Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово наголошував, що перебування підсудних за металевими ґратами на судових засіданнях є порушенням ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Слід зазначити, що під час проектування та виготовлення скляних кабін враховано ряд стандартів та рекомендацій Європейської комісії з прав людини щодо їх проектування, виготовлення та експлуатації. Конструкції забезпечують комфортні умови для перебування в них підсудних. Кабіни є міцними та такими, що можуть протистояти спробам ручного злому, забезпечують надійну ізоляцію підсудних, гарантований захист учасників судового засідання від протиправних дій як з боку підсудних так і по відношенню до них. Всі огородження зі скла пройшли комісійні обстеження та відповідають вимогам технічного укріплення.

Таким чином, на теперішній час всі зали судових засідань Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області укомплектовані сучасним оснащенням а саме: тут працює технічна фіксація судового процесу, система відеоконференцзв’язку, система таємного допиту потерпілих і свідків,  а тепер – сучасні скляні кабіни для обвинувачених.

Зал судових засідань № 1

 

Зал судових засідань № 2

 

Зал судових засідань № 3

Довідково:

Відповідно до статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (ратифікована Україною у 1997 році) нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

 

 За повідомленням прес-служби суду