Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Херсонської області усі зали судових засідань облаштовані сучасною скляною кабіною 

21 травня 2018, 15:58

Одним із основних конвенційних зобов’язань, які взяла на себе Україна, є дотримання європейських стандартів щодо прав та свобод людини. Так, Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово наголошував, що перебування підсудних за металевими ґратами на судових засіданнях є порушенням ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Як ми повідомляли раніше, наприкінці минулого року у чотирьох із п’яти залів судових засідань було замінено металеві загородження, які відокремлюють підсудних від складу суду та присутніх громадян, на сучасні кабіни із захисного органічного скла.

Минулого тижня в останньому залі судових засідань апеляційного суду проведено роботи по заміні металевих загороджень.

Слід зазначити, що під час проектування та виготовлення скляних кабін враховано ряд стандартів та рекомендацій Європейської комісії з прав людини щодо їх проектування, виготовлення та експлуатації. Конструкції забезпечують комфортні умови для перебування в них підсудних. Кабіни є міцними та такими, що можуть протистояти спробам ручного злому, забезпечують надійну ізоляцію підсудних, гарантований захист учасників судового засідання від протиправних дій як з боку підсудних так і по відношенню до них. Всі огородження зі скла пройшли комісійні обстеження та відповідають вимогам технічного укріплення.

Отже, на теперішній час, всі зали судових засідань апеляційного суду відповідно до європейських та національних стандартів облаштовані сучасними скляними кабінами.

 

За повідомленням прес-служби суду