Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області повідомляє ВРП про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя

17 травня 2018, 11:21

Суддя Світлик Світлана Михайлівна повідомляє, що у провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа про визнання майна об’єктом права спільної сумісної власності. Розгляд зазначеної цивільної справи не закінчено.

Світлик С.М. зазначає, що 8 травня 2018 року на адресу суду надійшов лист члена Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя з інформацією, що стосовно судді проводиться попередня перевірка відомостей, викладених у дисциплінарній скарзі щодо наявності підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності за дії, вчинені при розгляді цивільної справи про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя.

Суддя вважає, що з аналізу змісту доводів дисциплінарної скарги вбачається, що вони фактично зводяться до незгоди із процесуальними діями судді, а також заперечень щодо судового розгляду зазначеної цивільної справи.

 На думку Світлик С.М., такі дії відповідача у цивільній справі, судовий розгляд якої не закінчено, є втручанням у здійснення правосуддя та впливом на суд, оскільки спрямовані на вчинення тиску на суддю з метою досягнення певного бажаного результату.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України