Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід обвинуваченому у пограбуванні будинку, у якому на той час перебувало двоє дітей

16 травня 2018, 10:22

15.05.2018 року, слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області В.О.Заверюха, обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави, жителю села Старокозаче, що пограбував будинок в якому на той час перебувало двоє діток, погрожуючи ножем!
Досудовим розслідуванням встановлено, що 08 травня 2018 року приблизно о 20 годині 20 хвилин, у жителя села Старокозаче, Білгород-Дністровського району, виник злочинний умисел на відкрите заволодіння чужим майном, реалізуючи свій намір, діючи з корисливих мотивів, навмисно, встановивши, що за ним ніхто не пильнує, знаючи і розуміючи, що його дії можуть бути помічені, відкрив вхідні двері до будинку, через які проник до приміщення приватного будинку, в якому на той момент за відсутності дорослих знаходились троє дітей, взяв зі столу ніж та почав погрожувати дітям ножем, щоб придушити їх намір до опору, при цьому вимагаючи, щоб вони сказали, де знаходяться гроші,тоді викрав особисті речі господарів будинку та зник з місця події і розпорядився награбленим на власний розсуд.
Таким чином підозрюваний вчиненив напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаному з проникненням у житло, тобто у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України та відповідно до ст. 12 КК України підозрюється у вчиненні тяжких злочинів. 
Вина підозрюваного під час досудового розслідування підтверджується повністю, зібраними під час досудового розслідування доказами, а саме показами потерпілих та свідків, речовим доказом, який надано органу досудового розслідування та показами самого підозрюваного.
З огляду на те,що зухвала поведінка підозрюваного під час вчинення ним тяжких злочинів проти власності із застосуванням погрози насильством, що є небезпечним для життя та здоров’я потерпілих, вказує на те, що перебуваючи не в умовах ізоляції від суспільства, своїми діями, підозрюваний може допустити настання ризиків - переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілих, свідків та перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою,без можливості внесення застави.

 

За повідомленням прес-служби суду