Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачені у побитті оборонця Луганського аеропорту Андрія Усача просять зменшити розмір відшкодування матеріальної шкоди

16 травня 2018, 09:21

 

 Апеляційний суд Рівненської області відклав апеляційний розгляд апеляційних скарг Олега К. та Микола Ц., яких Березнівський районний суд 26 січня 2018 року визнав винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), на 30 травня 2018 року. Початок — о 9:00. 

Підставою для відкладення апеляційного розгляду стало клопотання захисника одного з обвинувачених про перебування на лікарняному та обов’язкову участь у судовому засіданні.

Нагадаємо, торік на початку червня березнівчанин Андрій Усач зробив зауваження двом мешканцям села Зірне, що на Березнівщині, які пересувалися на мопедах, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Ветеран АТО викликав поліцію. Після цього молодики завдали Андрію Усачу тілесні ушкодження, внаслідок одного з ударів у потерпілого тріснула барабанна перетинка. Також від падіння він пошкодив протез, за допомогою якого пересувається після тяжкого поранення й тривалого лікування.

26 січня 2018 року Березнівський районний суд визнав Олега К. винним за ч. 1 ст. 125 КК України та призначив покарання — 200 годин громадських робіт. Миколу Ц. визнано винуватим за ч. 2 ст. 125 ККУ та призначено покарання у виді обмеження волі строком на один рік. Крім того, місцевий суд зобов’язав обвинувачених сплатити завдану нападом моральну шкоду — 25 і 35 тисяч гривень.

Не погодившись із розміром моральних відшкодувань, обвинувачені оскаржили їх в апеляційному порядку.

Заслухавши думку прокурора, захисника та потерпілого колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області відклала апеляційний розгляд на 30 травня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду