Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сучасні методи роботи з персоналом

15 травня 2018, 14:19

14–18 травня 2018 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників і заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників відділів місцевих та апеляційних судів.

Підготовку проходять 60 працівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку, директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко ознайомив із програмою і регламентом заходу та представив викладачів. Про сучасні технології навчання в Національній школі суддів України, зорієнтовані на підтримання та підвищення рівня кваліфікації діючих суддів і працівників апарату суду,  розповіла заступник директора, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник.

Розпочав підготовку суддя Максим Таус із розгляду основних положень судової реформи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки та напрямків реформування судової системи.

Про повноваження Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь, а також про засади діяльності, обсяг функціональних обов’язків, права та відповідальність керівника апарату суду розповість начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва.

Суддя Денис Шклярук зосередить увагу слухачів на особливостях застосування договорів про правову допомогу з іншими державами.

Для проведення практичних занять щодо отримання навичок надання домедичної допомоги працівниками апарату суду запрошено інструктора з надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас розповість про запобігання ефекту професійного вигорання працівників апарату суду, покращення навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та зупиниться на застосуванні правил поведінки працівників суду.

Суддя, кандидат юридичних наук Оксана Ярешко під час проведення інтерактивних лекцій із використанням презентацій надасть корисну інформацію щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці, а також розповість про проблеми адаптації національного законодавства до міжнародних норм і стандартів.

Про підстави для притягнення державних службовців до дисциплінарної відповідальності нагадає суддя, кандидат юридичних наук Ірина Верба.

Начальник Солонянського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Олександр Більчук і заступник голови Ради приватних виконавців України, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області, член громадської організації “Бюро приватних виконавців “Альтернатива”” Олександр Сивокозов нададуть слухачам корисні практичні рекомендації під час обговорення питання щодо процедури виконання судових рішень, а також порядку стягнення коштів у дохід держави. 

Актуальними для працівників апаратів судів будуть міні-лекції про особливості проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, утворення конкурсних і дисциплінарних комісій, які проведуть головні спеціалісти міжрегіонального управління Нацдержслужби у Дніпропетровській та Запорізькій областях Людмила Трушина і Олена Камінська.

Начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Євгенія Карпеко зосередить увагу слухачів на питанні щодо організації роботи зі зверненнями громадян у місцевих та апеляційних судах та розповість про порядок придбання товарів і послуг за бюджетні кошти.

Доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Денис Голобородько особливу увагу приділить тлумаченню норм антикорупційного законодавства й електронному декларуванню доходів державними службовцями.  

Керівник апарату Лілія Ткаченко розповість про сучасні методики роботи з персоналом, обговорить із колегами власний досвід організації роботи суду для забезпечення ефективності його діяльності.

Керівник Дніпропетровського обласного об’єднання “Адвокат”, член Ради Спілки адвокатів України Світлана Торопчина-Агалакова проведе інтерактивну лекцію щодо проблеми взаємодії судів із засобами масової інформації із забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.

За повідомленням прес-служби НШСУ