Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом відмовлено у визнанні незаконним та скасуванні рішення Хорольської міської ради щодо нездійснення демонтажу пам'ятника Третяку І.М.

15 травня 2018, 13:43

 Громадянин С. звернувся до  суду з позовом до Хорольської міської ради щодо визнання незаконним та скасування рішення від 24.11.2016 року про нездійснення демонтажу пам'ятника Третяку І.М., який знаходиться в місті Хорол, в зв'язку  з тим, що він встановлений Герою Радянського Союзу, генералу армії Третяку І.М., як особі, пов'язаній з опором і вигнанням нацистських окупантів з України.

07 травня 2018 року суд виніс рішення, яким в задоволенні позову громадянина С. до Хорольської міської ради Полтавської області про визнання незаконним та скасування рішення відмовив.

Як вказано в описовій частині рішення суду: "Суд вважає, що оспорюване рішення безпосередньо прав позивача не порушує. Разом із тим, відповідно до статті 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки" чітко передбачено механізм виконання вимог Закону. Голова обласної державної адміністрації (або особа, яка відповідно до законодавства здійснює його повноваження) зобов'язаний прийняти таке рішення про демонтаж у тримісячний строк, який обчислюється з моменту закінчення строку, визначеного абзацом другим пункту 6 статті 7 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки." 

            Звернемо увагу, що рішення не набрало законної сили та може бути оскаржено до Харківського апеляційного адміністративного суду через Лубенський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення. У разі застосування судом ч.2 ст. 295 КАС України апеляційна скарга подається протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його складання має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

         З повним текстом рішення можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа №548/1990/16-а.

 

 За повідомленням прес-служби суду