Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський міський голова оскаржує рішення суду про визнання його винним у вчиненні корупційних правопорушень

14 травня 2018, 09:29

До Апеляційного суду Сумської області надійшла апеляційна скарга на постанову Зарічного районного суду м. Суми, якою міського голову Сум було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Мера Сум було звинувачено в тому, що він не повідомив колегіальний орган – Сумську міську раду –  про наявний у нього конфлікт інтересів та проголосував на сесії міської ради за підвищення собі розміру премії зі 150% до 300%. Розглянувши матеріали справи, суд першої інстанції визнав міського голову винним, проте, через сплив строку притягнення посадовця до відповідальності, провадження по справі було закрито.

З таким рішенням місцевого суду не погодилася сторона захисту і подала апеляційну скаргу, в якій просить суд апеляційної інстанції скасувати постанову Зарічного районного суду м. Суми і закрити провадження у зв’язку із відсутністю в діях мера Сум складу адміністративного правопорушення.

 За апеляційною скаргою було відкрите провадження. Перше судове засідання по справі призначене на 21 травня 2018 року на 13 год. 00 хв. Розглядатиме справу про адміністративне правопорушення мера Сум суддя кримінальної палати апеляційного суду Володимир Рунов.

 

За повідомленням прес-служби суду