Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Глобинському районному суді Полтавської області проведено «День відкритих дверей»

14 травня 2018, 09:21

Глобинський районний суд Полтавської області традиційно відкрив свої двері для молоді Глобинщини. Мета заходу – сприяння поглиблення обізнаності з діяльністю суду, забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, забезпечення права вільного доступу, з роботою суддів та працівників апарату суду, а також довести дієвість вислову, що суди – відкриті для громадян.

Цього разу до суду завітали учні Глобинської філії «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4».

З привітальним словом до дітей звернулась прес-секретар суду Корнійченко Т.В., яка і ознайомила присутніх із планом заходу.

Для старшокласників проведена пізнавальна екскурсія по приміщенню суду, в ході якої старшокласники могли ознайомитись із роботою відділів апарату суду, побачити їх робочі місця та дізнатись про покладені на них функціональні обов’язки. Екскурсія розпочалась з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для учнів формі роз’яснили порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе на засіданні.

Із зацікавленням гості суду слухали виступ головного спеціаліста з інформаційних технологій Поліщука В.О., який розповів про програмне забезпечення суду, ознайомив з інноваціями в суді – «Електронний суд», а також про порядок проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку.

Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері. Відвідувачі суду в форматі проведеної зустрічі ставили багато різнопланових запитань, які стосувались як діяльності суду в цілому, так і процесу розгляду справ, особливостей порядку проведення судового засідання.

Учні серйозно поставилися до наданої їм інформації про професію юриста. Адже через рік-два вони стануть перед вибором майбутньої професії. Такий захід сприяє правовій освіті, вихованню у дітей і молоді поваги до Конституції, законів України, національної символіки.

Тож від зустрічі залишились позитивні емоції та приємні враження у дітей, вчителів і працівників суду.

 

За повідомленням прес-служби суду