Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив у держвласності Гостинний двір на Подолі

10 травня 2018, 14:31

8 травня 2018 року КГС Касаційний господарський суд у складi колегiї суддiв Пільков Костянтин (головуючий), Тетяна Дроботова та Юрій Чумак ухвалилив остаточне судове рiшення у справi про повернення будiвлi Гостинного двору.
    У цiй справi суди встановили, що у зв'язку з невиконанням ПрАТ "Укрреставрацiя" робiт, необхiдних для збереження будiвлi Гостинного двору, вiдбулось її руйнування.
    За договором оренди 1994 року ПрАТ "Укрреставрацiя" брало на себе зобов'язання здiйснювати своєчасний капiтальний i поточний ремонт Гостинного двору, на нього покладалась вiдповiдальнiсть за збереження пам'ятки архiтектури. Враховуючи, що технiчний стан будiвлi Гостинного двору став не придатним до нормальної експлуатацiї,КГС Касаційний господарський суд погодився з висновком про порушення ПрАТ "Укрреставрацiя" умов договору оренди про здiйснення своєчасного капiтального та поточного ремонту та вiдповiдальнiсть за стан пам'ятки, що є порушенням iстотних умов договору в розумiннi ч. 2 ст. 651 Цивiльного кодексу України. 
   У зв'язку з цим КГС Касаційний господарський суд дiйшов висновку про порушення прав держави як власника будiвлi Гостинного двору та про iснування пiдстав для зобов'язання ПрАТ "Укрреставрацiя" повернути пам`ятку архiтектури Регiональному вiддiленню Фонду державного майна України по мiсту Києву.

 

За повідомленням прес-служби суду