Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без змін ухвали слідчого судді суду першої інстанції щодо учасників стрілянини на автостоянці в м. Одесі

10 травня 2018, 12:28

07 травня 2018 року апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисників підозрюваних Боргуленка Б.Г. та Іванченка Я.С. на ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту. 

Боргуленко Б.Г. та Іванченко Я.С., підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України, а саме у вчиненні хуліганських дій у складі групи з 12 осіб з застосуванням заздалегідь заготовленої зброї травматичної дії, а також дерев’яних та металевих кийків, що мали місце 17 квітня цього року на території автостоянки «ГО Захист Одеса», розташованої по вул. Люстдорфська дорога у м.Одесі.

Ухвалами слідчого судді Київського районного суду м. Одеси відносно підозрюваних був застосований запобіжний захід у виді домашнього арешту у період з 21:00 години до 07:00 години наступної доби строком на 2 місяці, тобто в межах строку досудового розслідування.       

На зазначену ухвалу захисниками підозрюваних до апеляційного суду були подані апеляційні скарги, в яких вони поставили питання скасування ухвали суду першої інстанції  та мотивів їхньої необґрунтованості та не відповідності вимогам кримінального-процесуального закону.

Проте апеляційний суд, розглянувши доводи апеляційних скарг захисників та матеріали провадження, погодився з висновками слідчого судді суду першої інстанції щодо обґрунтованості підозри, висунутої підозрюваним, та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані Боргуленко Б.Г. та Іванченко Я.С. можуть здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим залишив ухвали слідчого судді Київського районного суду м.Одеси без змін.

Відтак, ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси відносно підозрюваних Боргуленка Б.Г. та Іванченка Я.С. діють в межах двомісячного строку досудового розслідування, тобто до 18 червня 2018 року.  

За повідомленням прес-служби суду