Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальне провадження щодо умисного вбивства малолітньої дитини призначено до розгляду

08 травня 2018, 14:33

 

Справу щодо особи, яка підозрюється у смерті малолітньої дитини призначено до судового розгляду

Сьогодні у Мукачівському міськрайонному суді відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо умисного вбивства малолітньої дитини.

Нагадаємо, подія мала місце 10 лютого 2018 року в селі Березинка, Мукачівського району. 28-річна місцева мешканка, вдома, доки її чоловік перебував на роботі, нанесла ножові поранення своїй дворічній доньці. Від отриманих травм дитина померла.

Таким чином, особа П. обґрунтовано підозрюється у протиправному заподіянні смерті іншій людині, тобто умисному вбивстві малолітньої дитини, що кваліфіковано органом досудового розслідування як вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України.

Оскільки, за висновком експерта, особа, як на час вчинення злочину, так і на даний час, страждає психічним захворюванням, не усвідомлює значення своїх дій і не може керувати ними, прокурор звернувся до суду з клопотанням про застосування відносно неї примусових заходів медичного характеру.

За результатами підготовчого судового засідання призначено судовий розгляд клопотання прокурора, в якому і буде вирішено питання щодо застосування до особи примусових заходів медичного характеру.

На даний час, на підставі ухвали слідчого судді від 05 квітня 2018 року підозрювана перебуває в психіатричному закладі, в умовах, що виключають її небезпечну поведінку (стаття 508 КПК України). Даний запобіжний захід судом продовжено до 07 липня 2018 року.

Справу призначено до судового розгляду на 11 год. 00 хв. 18 травня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду