Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка притягнуто до відповідальності через вигул собаки в неналежному місці

07 травня 2018, 14:32

            16 березня 2018 року громадянин К., знаходячись на подвір’ї багатоповерхового будинку, вигулював собаку. У відповідь на зауваження сусіда про вигул собаки у неналежному місці між чоловіками виникла сварка. На різкі дії стосовно господаря зреагувала собака та, ставши на задні лапи, передніми лапами зіперлась на живіт потерпілого. На щастя, собака була у наморднику та нікого не вкусила, тільки сильно налякала потерпілого.

            Враховуючи характер вчиненого правопорушення, суд кваліфікував дії громадянина К. за ч. 1 ст. 154 КУпАП, як вигулювання собаки в не відведеному для цього громадському місці та вважає необхідним піддати правопорушника адміністративному стягненню у вигляді штрафу.

            Звичайно, на господаря собаки покладається велика відповідальність. Зрозуміло, що власники тварин повинні не тільки дбати про своїх тварин, а й поважати права інших людей. Але слід пам’ятати, що в силу своїх особливостей і інстинктів, закладених природою, собака вважає оточуючих його «членів сім`ї» своєрідною зграєю, а господаря – «ватажком». Тобто при мінімальній загрозі навіть не думаючи тварина захищає тих, хто про неї дбає.

З повним текстом постанови суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи за №623/976/18.

 

За повідомленням прес-служби суду