Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі за жорстоке побиття

07 травня 2018, 14:19

До Татарбунарського районного суду надійшло кримінальне провадження відносно 24-річного гр. Б. та 30-річного гр. С., обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України.

     Обвинувачені гр. С та гр. Б. перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходились на пасовищі, розташованому на околиці с. Зоря Саратського р-ну Одеської обл., де випасали вівці. В цей час до них підійшов гр. О., якого вони раніше не знали, та безпідставно в нецензурній формі вимагав повернути йому дев’ять голів овець. Поведінка гр. О. роздратувала чоловіків, після чого вони почали по черзі наносити численні удари кулаками, а потім, зваливши потерпілого на землю – удари ногами.

     Далі, обвинувачені стали одночасно наносити  гр. О., лежачому на землі, удари ногами по голові та тулубу. При цьому, під час побиття обвинувачений С. наніс потерпілому близько 6-8 ударів ногами, а обвинувачений Б. наніс потерпілому близько 12-15 ударів ногами, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді переломів ребер зліва та справа.

     Після чого гр. Б. та гр. С., вважаючи, що їх дії призвели до смерті потерпілого, залишили місце злочину.      

     Ушкодження в області грудної клітки були небезпечними для життя, призвели до настання смерті і за цим критерієм відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень стосовно живих осіб. Смерть чоловіка знаходиться у прямому причинному зв’язку з виявленими у нього ушкодженнями.

     Обвинувачені повністю визнали свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення,  детально розповіли про обставини заподіяного та щиро розкаялися у скоєному.

     Крім того, їх винуватість у вчиненні злочину підтверджується сукупністю досліджених у судовому засіданні доказів.

     Вироком Татарбунарського районного суду гр. Б. та гр. С визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення та призначено їм покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років у кримінально-виконавчій установі закритого типу.

     Також з обвинувачених стягнуто на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз в сумі 77187 грн. 88 коп.

     Станом на 07.05.2018 року вирок суду набрав чинності та був направлений на виконання.

За повідомленням прес-служби суду