Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кобеляцький районний суд Полтавської області відвідали школярі

05 травня 2018, 09:47

02 травня 2018 року Кобеляцький районний суд Полтавської області відвідали учні 8-9 класів Кобеляцької ЗОШ I-II ступенів № 3. Цю зустріч для них організували вчитель історії Гриценко В.Г. та шкільний психолог Єлізарова А.В.

                Зустріч проходила в залі судового засідання з головою суду Омельченко І.І., суддею - спікером Мороз Т.М., керівником апарату суду Гармаш С.В. та заступником керівника апарату суду (прес-секретарем) Пасько В.О., які ознайомили учнів школи з основними принципами роботи суду.

        Також у доступній для дітей формі було роз’яснено порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, де здобути освіту для того щоб стати суддею та як працевлаштуватися. Під час пояснень давали дітям поради, щоб у майбутньому вони знали не лише свої права а й обов’язки, щоб не потрапляли у неприємні ситуації.

         Допитливі учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. В основному, їх цікавили питання, пов’язані з притягненням до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема вік, з якого неповнолітній понесе покарання, за які злочини тощо.

 На завершення діти подякували працівникам суду за цікаву та змістовну екскурсію, голова суду  побажала учням школи успіхів у навчанні.

 

За повідомленням прес-служби суду