Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено обвинувальний вирок стосовно особи, яка жорстоко поводилася із тваринами

04 травня 2018, 14:14

04 травня 2018 року судом винесено обвинувальний вирок відносно громадянина С., який обвинувачується в жорстокому поводженні з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України) та призначено йому покарання у виді арешту строком 6 (шість) місяців.  

Вирішуючи питання про призначення покарання, суд врахував характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, особу винного, а також обставини, що пом'якшують і обтяжують покарання.

Згідно обвинувального акту, громадянин С. щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину. Проте у судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального провадження не визнав; жодних ознак того, що він щиро кається, також не виявлено.

Судом враховано також і характеризуючі дані особи:

  • він є раніше судимою особою, у тому числі за умисні насильницькі злочини;
  • на обліку в диспансерах не перебуває, на момент скоєння кримінального правопорушення будь-якими психічними захворюваннями не страждав, не виявляв ознак тимчасового хворобливого розладу психічної діяльності, міг усвідомлювати свої дії та керувати ними;
  • офіційно не працює;
  • характеризується посередньо.

Згідно висновку органу пробації виправлення громадянина С. без ізоляції на певний строк може становити небезпеку для суспільства.

Враховавши сукупність зазначених обставин, суд дійшов висновку, що покарання обвинуваченому С. необхідно призначити в межах санкції статті, у виді арешту на максимальний строк, передбачений санкцією статті (у редакції, яка діяла на момент вчинення злочину і до 04.08.2017 року ), за якою його визнано винним.

У справі потерпілою було заявлено цивільний позов щодо стягнення з обвинуваченого С. на її користь заподіяної їй моральної шкоди, розмір якої вона оцінила у 2500 грн. При визначенні розміру відшкодування моральної шкоди судом враховано, що зазначена шкода заподіяна протиправними, злочинними діями обвинуваченого, враховано характер та обсяг душевних та психічних страждань, характер немайнових втрат, і вважав, що розумним і справедливим буде в даному випадку стягнення з обвинуваченого С. на користь потерпілої моральної шкоди в розмірі 1000 грн.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Клімашевська І.В. 

Пошук в ЄДРСР судових рішень можна здійснити за номером 591/2270/17.

Інформаційно: громадянин С. 01 березня 2017 року біля ринку «Мира» в м. Сумах у присутності сторонніх осіб, не реагуючи на їх зауваження, наніс численні колото-різані поранення ножем бездомній собаці. Тварина померла у ветеринарній клініці через кілька годин.

За повідомленням прес-служби суду